10 квітня відбудеться онлайн-презентація нового роману прозаїка, сценариста Симора Гласенка «Дім чистого світла». У прямому ефірі про книгу спілкуватимуться Симор Гласенко та Інґа Кейван. Початок о 19:00. Запрошуємо прилучатися до трансляції на facebook-сторінці «Видавництва 21».  Під час презентації письменник відповість на всі запитання, які можна буде поставити у коментарях під відео.

«Дім чистого світла» – третій роман Симора Гласенка і другий, який вийшов у «Видавництві 21»: 2017 року побачила світ кримінальна драма «Нуар по-українськи». Жанр нового роману автор визначив як «подільська готика». Його події відбуваються у наш час у подільському селищі Крутояр, яке через своє географічне розташування майже ізольоване від решти світу, а тому живе за своїми законами та звичаями, які мало чим відрізняються від середньовічних, а чужинців сприймає однозначно вороже та насторожено, виштовхуючи їх, як стороннє тіло. Саме у таку атмосферу потрапляє головний герой роману Фельдшер, отримавши посаду у Крутоярі. Цілковито не вписуючись у це середовище своїм світоглядом, способом життя, манерою лікування, людяністю, шляхетністю, правдолюбством, принциповістю, мудрістю, він мимохіть стає кнопкою, яка запускає низку трагічних подій.

Історія Фельдшера – це показ частини шляху людини, яка шукає себе, смисл існування, розв’язуючи причинно-наслідкове павутиння власного життя та життя інших, намагається знайти спосіб вибачити собі свої помилки. Це універсальна історія «маленької» людини у світі, оточеному чи темним і холодним космосом, чи древніми Дністром та Подільськими Товтрами. «Дім чистого світла» – це «розкопки» людської натури в умовах ізоляції, що нині прочитується особливо актуально. Загалом цей роман актуалізує багато важливих задля притомності запитань. Спробуємо про все це поговорити під час онлайн-презентації 10 квітня. 

10 квітня, 19:00, facebook-сторінка «Видавництва 21»

Інга Кейван, PR-менеджер «Видавництва 21»

 

ikeyvan7612@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001499791735