З початком повномасштабного російського вторгнення українська блогерка й письменниця Юлія Олефір разом із двома маленькими синами переїхала до литовського містечка Ріетавас. Знайома попросила її вигадати невелику дитячу історію про війну. Так і з’явилась казочка про єнотиків Морсика й Лютика, що разом із мамою покинули свій дім через сильний ураган.

«Не маючи жодної книги українською, – розповідає Юлія Олефір, – я почала читати цю історію старшому сину на ніч. Він був у захваті! Тож я продовжила вигадувати нові й нові пригоди єнотиків, а син із нетерпінням чекав на наступну частину. Так і зібрався рукопис «Казковий ліс. Пригоди єнотів-бешкетників». А вже незабаром ця дебютна книжка авторки з ілюстраціями Ріти Нільсон побачила світ у дитячому арт-видавництві «Чорні вівці».

«У час цієї страшної війни, – говорить головна редакторка «чорних овечок» Христя Венгринюк, – нам надіслали рукопис про єнотиків. Читаючи його, я безперервно усміхалася, а завершивши, зрозуміла: це саме те, що зараз потрібно діткам. Книжка сповнена не лише пригод, веселощів, кумедних героїв, але й затишку, світла і навіть того, що ми проживаємо з 24 лютого 2022 року…».


На думку авторки Юлії Олефір, книжка важлива для українських дітей саме зараз, адже вона несе віру в перемогу добра над злом – те, що усім нам неймовірно потрібно. Свідченням цьому стала й увага майбутніх читачів до нового видання. За три тижні передпродажу дебютної книжки української авторки вдалося реалізувати більше, ніж чверть тиражу.

АНОТАЦІЯ: Дитинство братиків-єнотиків Морсика і Лютика сповнене шалених пригод і захопливих відкриттів. Розворушити бджолине гніздо, вирушити в мандрівку попри заборону батьків, розгадати, хто намалював веселку... Що може бути цікавіше? Але коли до Казкового Лісу приходить біда, братики з мамою змушені покинути свій дім і відправитись у далеку подорож. Спекотний клімат, незвична їжа і незнайома мова стають для єнотів справжнім випробуванням. Чи вдасться Морсику віднайти нових друзів? Чи не стане повернення додому болісним розчаруванням? Чи таким же Казковим лишиться Ліс після потужного урагану?

 

 

комунікаційна менеджерка
Лілія Шутяк,
shutiak86@gmail.com,