У п’ятницю, 27 липня з 16:00 до 18:00 у рамках Міжнародного книжкового фестивалю «Зеленая волна» в Одесі відбудеться бесіда-діалог на тему «З нами народ: місце фольклору в сучасних текстах».

Участь у ній візьмуть:

Баррі Каннінгем – колишній редактор лондонського видавництва «Bloomsbury», завдяки якому світ побачило перше видання «Гаррі Поттера». Сьогодні – засновник дитячого видавництва Chicken House UK (Великобританія). Він приїде до Одеси, щоб поділитися досвідом у сфері книговидання, а також зустрітися з українськими видавцями, авторами й книголюбами.

Христя Венгринюк – українська письменниця, літературознавець, художниця. Кандидат філологічних наук. Разом зі Святославом Померанцевим та Василем Дроняком – співзасновниця дитячого арт-видавництва «Чорні вівці». Засновниця і викладачка живопису в студії «МонмАРТр» (м. Чернівці).

Розмова видавців стосуватиметься міфологічних основ літератури. «Щоб насправді розуміти культуру та мистецтво власної країни, – розповідає Христя Венгринюк, – варто звернутися до її коріння, до того, з чого все починалося. Якщо бачити лише вершину айсберга і ніколи не занурюватися в глибину, то така ж частина і буде нам зрозуміла. Власне, для цього ми матимемо цю розмову-дискусію. Щоб побачити якесь можливе спільне обох країн і поділитися досвідом, як література кожної з них звертається до свого підґрунтя, інтерпретується та «відчитується».

Локація: Термінал 42 (м. Одеса, вулиця Рішельєвська, 33).

Вхід вільний. Попередня реєстрація обов’язкова: https://goo.gl/forms/AyaUoN257WokHBx42

За детальнішою інформацією звертатися:

піар-менеджерка

Лілія Шутяк,

shutiak@meridiancz.com,

097 66 57 047

facebook.com/ChorniVivtsi

instagram.com/chorni_vivtsi