«Видавництво 21» та дитяче арт-видавництво «Чорні вівці» завершують старий рік та починають новий рік великим різдвяним передпродажем, який триватиме з 24 грудня по 10 січня. За спеціальними цінами можна буде придбати 10 новинок, серед яких книги різних жанрів і на різні теми для дітей, підлітків, дорослих.

Наташа Водін «Вона була з Маріуполя» (переклад: Христина Назаркевич)

Роман-біографія з елементами художньої вигадки, історичного розслідування та історичного нарису

Христина Назаркевич у романі «Вона була з Маріуполя» вбачає можливість вимовляння, проговорювання травм, пов’язаних з темою остарбайтерів, активізації особистої та колективної пам’яті, повернення до себе шляхом реанімації любові до найрідніших людей.

Детальніше

 

Мар’яна Гапоненко «Хто така Марта?» (переклад: Неля Ваховська)

Роман-казка, «шахрайський роман»

Головний герой 96-річний Лука Левадський – професор-орнітолог. У своєму поважному віці він дізнається, що хворий на рак легень та що вже зовсім скоро хвороба здолає його. І чоловік вирішує провести останні дні життя у Відні, де бував у дитинстві, оскільки народився на Галичині ще за Австро-Угорщини, але тієї, яка вже стояла над прірвою, адже це був 1914 рік.

Детальніше

 

Йозеф Рот «Міста і люди» (переклад: Олеся Яремчук, Христина Назаркевич)

Фейлетони, есеї, репортажі

Це додрук уже відомого нашим читачам видання, яке з моменту виходу набуло великої популярності і майже одразу стало бібліографічною рідкістю. Власне, великим читацьким попитом і зумовлена потреба нового накладу.

Детальніше

 

Крістоф Родлер «Легенди Австрії» (переклад: Алла Паславська, Оксана Мольдерф, Любомир Бораковський)

Для дітей від 5 років, а також для усіх любителів фольклору

Це оновлена версія збільшеного формату книги, в якій зібрані легенди із федеральних земель та регіонів Австрії: Бурґенланду, Нижньої Австрії, Верхньої Австрії, Зальцбурґа, Штирії, Каринтії, Тіролю, Форарльберґу та Відня. Легенди переказав та оживив в ілюстраціях Крістоф Родлер.

Детальніше

 

Яна Сотник «Рака Така, або Риба, яка співає» (ілюстрації: Олена Потьомкіна)

Серія «Читати легко». Для дітей від 2 років

Коли ти маленький, а світ такий великий і різний, коли ти отримуєш так багато порад, що варто робити, а що ні, і ти, звісно, розгублюєшся, не знаючи, кому вірити і кого слухати, тоді слухай своє серце!

Детальніше, прочитати уривок і подивитися чудові ілюстрації

 

Таіс Золотковська «Несерйозно» (ілюстрації: Ліза Зорова)

Серія «Читати легко». Для дітей від 3 років

Ця книжка про те, що творчість – життєва необхідність людини, і про те, що найбільш несерйозно бути серйозним.

Попередження! У жодному разі не читати цю украй НЕСЕРЙОЗНУ книжку серйозним людям, а роздивлятися її безмежно прекрасні НЕСЕРЙОЗНІ ілюстрації – категорично заборонено! 

Детальніше (серйозним можна не перейматися)

 

Данута Парляк «Чужий у лісі» (переклад: Олена Шевченко)

Для дітей від 4 років

Загадкова історія з елементами детективу, яка підводить дітей до усвідомлення деструктивності упередженості та іншування.

Детальніше, почитати/погортати

 

Євгенія Завалій «Це всі ми» (ілюстрації: Марія Фоя)

Teen-literature

Підліткова повість на екологічну тематику з елементами пригодницької та мотиваційної літератури

Еко-проект для дітей і підлітків. Художня оповідь, головні герої якої – школярі, що роблять перші, але дуже успішні, продуктивні кроки на шляху збереження довкілля. Зокрема вчаться сортувати сміття. Їхня ініціатива поступово охоплює усе місто. Містяни стають більш згуртованими, спільна справа і мета не лише всіх об’єднують, але й практично демонструють, що саме від громадян, їхніх вчинків, позиції, свідомості, мотивації залежить рівень їхнього життя, суспільства. Книжка важлива тим, що прищеплює представникам молодого покоління відчуття своєї значимості для громади, суспільства, що вони є творцями свого сьогодення і майбутнього. В основі книжки позитивний, конструктивний, здоровий світогляд сильних, вольових особистостей.

Детальніше

 

Аґнєшка Стельмашик «Хроніки Архео. Книга 4. Прокляття золотого дракона» (переклад: Ірина Шевченко; ілюстрації: Яцек Пастернак)

Teen-literature

Серія «Хроніки Архео»

Книга-квест; пригодницько-пізнавальна література

Нарешті українське видання четвертої книги «Хронік Архео». Радійте, фанати! Нудьгувати недовго: цього разу на вас чекають ніндзя, японська мафія і, звісно, Японія.

Детальніше

 

Андерс Бйоркелід «Зла зима. Оповідь про кровних» (переклад: Софія Волковецька)

Teen-literature

Серія «Оповідь про кровних»

Фентезі

«Winter is coming» – цього разу це не про «Гру престолів», а про першу книгу серії «Оповідь про кровних» шведського письменника Андерса Бйоркелід. Її головні герої брат і сестра, які залишилися сиротами і повинні боротися за виживання та йти за своїм призначенням, навіть не усвідомлюючи його. Без магічної крові тут не обійшлося, як розумієте, як і без нескінченних пригод і загадок.

Детальніше

 

Читайте, гортайте, обирайте різдвяні подарунки собі та близьким.

Цукерки – на два дні, а книга – назавжди ;)