У другій половині серпня у Запоріжжі відбудуться одразу дві масштабні культурні події: «Літературно-мистецький фестиваль TOLOKA» та Національний Мистецький Форум «ArtForum». «Видавництво 21» також візьме в них участь – і в ярмаркових, і у фестивальних частинах. Заходи за участі наших авторів у запорізьких фестивалях організувала Літературна агенція «OVO».

«Літературно-мистецький фестиваль TOLOKA» – це вже традиційний, який збирає у Запоріжжі читачів, авторів, культурних діячів з 2015 року. «TOLOKA 2020» триватиме впродовж одинадцяти днів – 13–23 серпня на 5 локаціях. Організатори пропонують «читання, поетичні батли, дискусії, лекції, екскурсії, презентації новинок, концерти, вистави, рейви, виставки і цілих 4 дня розваг для дітей – і все це у центрі Запоріжжя» (toloka.co.ua). Фокус-тема фестивалю «TOLOKA 2020» «Інший погляд / погляд Іншого».


Основна локація фестивалю – проспект Маяковського від площі Маяковського до каскадів фонтану Райдуга. Саме на цій мальовничій пішохідній зоні відбуватиметься книжковий ярмарок. Запрошуємо любителів книжок відвідати також і намет «Видавництва 21» – ви зможете познайомитися з асортиментом як «Видавництва 21», так і дитячого арт-видавництва «Чорні вівці» та видавництва «Meridian Czernowitz».
У фестивальній частині «Видавництво 21» буде представлене Артемом Чапаєм, Іриною Жураковською, Ксенією Фукс, Павлом Матюшею. Літературна агенція «OVO» підготувала презентації та дискусії за їхньої участі:

17 серпня (понеділок)
Презентаційний майданчик 1 (локація 5)

Розташування: прогулянковий майданчик від вул. Перемоги до стоянки на каскаді фонтанів Райдуга

16:00–17:00. Дискусія: «Українська література за кордоном: як середовище впливає на творчість». Учасники: Павло Матюша, Ксенія Фукс, Жураковська. Модерує Тетяна Трофименко.
17:00–18:00. Презентація роману-новинки «12 сезонів жінки» Ксенії Фукс. Учасники: Ксенія Фукс , Остап Микитюк (Літературна агенція «OVO»).
18:00–19:00. Презентація роману «Дивні люди» Артема Чапая Учасники: Артем Чапай, Остап Микитюк (Літературна агенція «OVO»).
19:00–20:00. Дискусія: Збоку краще видно або чому українські автори (не) повертаються в Україну і пишуть про неї?! Учасники: Павло Матюша, Ксенія Фукс, Вікторія Ма, Артем Чапай, Ірина Жураковська, Остап Микитюк (Літературна агенція «OVO»).

 

18 серпня (вівторок)
Презентаційний майданчик 1 (локація 5)

Розташування: прогулянковий майданчик від вул. Перемоги до стоянки на каскаді фонтанів Райдуга

16:00–17:00. Public-talk: Чи можуть нові автори з оптимізмом дивитися в літературне майбутнє? Досвід співпраці з Літературною агенцією «OVO». Вікторія Ма і Остап Микитюк.
17:00–18:00. Зрада чи Перемога: Презентація роману-новинки Павла Матюші «Кокліко» про державну службу, кохання, війну та пам’ять. Літературна агенція «OVO».
18:00–19:00. Дискусія: Соціальне в художній літературі: долаємо проблеми чи тікаємо від них (Ксенія Фукс, Артем Чапай). Модерує Тетяна Трофименко.

Повна програма «Літературно-мистецького фестивалю TOLOKA»


А з 15 по 21 серпня запрошує взяти участь у своїх заходах Національний Мистецький Форум «ArtForum». Це новий фестиваль, який, за словами організаторів (ГО «Запоріжжя. Платформа спільних дій», «Запорізький медіа-центр», Національна спілка художників України, Національний заповідник «Хортиця» за підтримки Світового конгресу українців). Платформа спільних дій», має на меті «започаткувати щорічний культурний фестиваль у Запоріжжі. Познайомити з творчістю українських митців якомога більше людей», а також залучити до програми «людей, які мають візії та успішні кейси у бізнесі, управлінні, особистому розвитку».

«ArtForum» буде розташований на кількох локаціях: о. Хортиця, історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» (15-16 серпня); сквер ліворуч від КЗ ім. М. І. Глінки, проспектт Соборний, 1 (16–21 серпня); HUB «Платформа спільних дій», що на вул. Тургенєва, 29 (16–21 серпня); сквер Театральний (16–21 серпня).


Організатори підготували зустрічі з митцями, презентації, панельні дискусії, онлайн-конференції зі спікерами з ЄС, арт-зони для спілкування з глядачами, виставки, прцюватиме сцена Мистецького форуму. Також відбудуться фестиваль дитячої літератури і творчості «Книголісся» покази кіно просто неба (від Довженко-Центру).


Впродовж усіх днів працюватиме і книжковий ярмарок: 15 і 16 серпня – на Хортиці, з 16 по 21 серпня – на території скверу ліворуч від КЗ ім. М. І. Глінки (проспект Соборний, 1). Запрошуємо і відвідувачів «ArtForum» завітати до намету «Видавництва 21» – ви там знайдете багато цікавого, корисного, естетичного. Серед учасників «ArtForum» Андрій Любка, Сергій Жадан, Юрій Андрухович, тому не проґавте нагоду взяти автографи цих авторів. А їхні книжки ви зможете придбати у нашому наметі. З повною програмою можна познайомитися на сайті ГО «Запоріжжя. Платформа спільних дій».

Також запрошуємо відвідати заходи за участі авторів «Видавництва 21», організованих Літературною агенцією «OVO» та «ArtForum»:


17 серпня (понеділок)
HUB «Платформа спільних дій» (вул. Тургенєва, 29)

12:00–13:00. Презентація книги Павла Матюши «Кокліко» за участі автора.
13:00–15:00. Що чекає на Україну: візія, основні виклики для суспільства, економіки та розвитку міст. Спікери: Олександр Палій (на онлайн-зв’язку), Євген Магда, Павло Матюша.


18 серпня (вівторок)
HUB «Платформа спільних дій» (вул. Тургенєва, 29)

14:30–15:00. Презентація книги Ксенії Фукс «12 сезонів жінки» за участі авторки.


19 серпня (середа)
HUB «Платформа спільних дій» (вул. Тургенєва, 29)

15:30–17:00. Жіночий досвід в культурних проєктах. Спікерки: Оксана Тукалевська, Ірайсат Магомедалієва, Ксенія Фукс.

Культурно-мистецьке життя в серпневій Україні пройде під знаком Запоріжжя. До зустрічі у місті на Дніпрі!

Інга Кейван, PR-менеджер «Видавництва 21»
+38(096)532 92 36
+38(099)475 85 61
ikeyvan7612@gmail.com
https://www.facebook.com/profile.php?id=100001499791735