В рамках 22 Форуму видавців у Львові видавнипцтво ""Книги-ХХІ" представить український переклад нового роману відомого австрійського письменника Томаса Ґлавініча "Життя бажань". Переклад - Володимир Кам`янець.

Про автора:

Томас Ґлавініч (нар. 1972 р. у Ґраці) – сучасний австрійський письменник, автор понад десяти романів, а також оповідань радіоп’єс, есеїв, репортажів, відзначений багатьма літературними преміями. В 15 років став віце-чемпіоном Австрії по шахам серед юнаків. Працював автором текстів в рекламній компанії, шахтером і таксистом. Пише з 1991 г. Живе і працює у Відні.

Дебютний роман «Carl Haffners Liebe zum Unentschieden» («Карл Хаффнер любить грати внічию», 1998) приніс успіх, роман перекладений надекілька мов. Кримінальний роман «Der Kameramörder» («Вбивця з відеокамерою», 2001)відмічений премією ім. Фрідріха Глаузера і екранізований (2004). Роман «Die Arbeit der Nacht» («Работа ночи»), опублікований в 2006 г., отримав премію міста Ветцлара, номінувався на премію Німецького біржевого союза. Роман «Das bin doch ich» («Так це ж я», 2007) номінувався на Німецьку книжну премію (шорт-лист).

Поряд з Даніелем Кельманом та Катрін Реґґлою Томас Ґлавініч належить до тих письменників, які мають виразний вплив на сучасний літературний дискурс в Австрії. Його твори перекладені понад п’ятнадцятьма мовами.

 

"Життя бажань"

Уявіть собі, що починають збуватися ваші найглибинніші бажання. Найпотаємніші, темні бажання, про які ви досі не мали ані найменшого здогаду. Так відбувається з Йонасом, головним героєм роману, якому одного дня несподіваний зустрічний пропонує виконати три бажання. Йонас, одружений, батько двох дітей, працівник рекламної агенції і пристрасний коханець поза шлюбом, пристає на пропозицію і поринає в гру. Що бажає собі Йонас? А може, ніч відає більше про його бажання, ніж він сам? «Його життя, здавалося, набрало швидших обертів, щоб раптово зупинитись і обережно дати йому змогу пережити щось вагоме. Невдовзі він знову жив ніби перед камерою, швидко, але не безболісно.» Австрійський письменник Томас Ґлавініч ділиться з читачем історією нічим непримітного тридцятип’ятирічного чоловіка, який одержує саме те, чого бажає. І дещо більше…

"Що Ґлавінічу вдається провадити й варіювати свій неосяжний сюжет так послідовно й переконливо, вкотре засвідчує, що він справедливо займає місце серед найпомітніших, найінновативніших письменників своєї генерації і серед найбагатогранніших авторів загалом."

            Феліцітас фон Лофенберґ, Франкфуртер Альґемайне Цайтунґ, 15 серпня 2009 року