На початку листопада у «Видавництві 21» побачить світ книга спогадів відомого австрійського письменника, журналіста, уродженця Чернівців Ґеорґа Дроздовського (1899–1987) «Тоді в Чернівцях і довкола. Спогади старого австрійця». Переклад з німецької здійснив Петро Рихло, також він підготував післямову «Я все ще вірю, що Орфей співає» та ґлосарій. В оформленні обкладинки використано картину Оскара Ласке «Площа возз’єднання та ратуша» (1934, папір, акварель по літографії). Книгу видано за сприяння Чернівецької міської ради в рамках програми підтримки книговидання імені бургомістра Антона Кохановського та Товариства Ґеорґа Дроздовського, Клаґенфурт, Австрія (Georg Drozdowski Gesellschaft Klagenfurt, Österreich). З 1 по 10 листопада на сайті видавництва книгу можна буде придбати за передпродажною ціною.

Замовити за передпродажною ціною можна тут

«Тоді в Чернівцях і довкола. Спогади старого австрійця» – це портретний зліпок Чернівців і панорама Буковини початку ХХ століття та періоду між двома світовими війнами. За словами Петра Рихла, «це твір про Буковину, про те, якою вона запам’яталася письменникові очима серця». Цікаво й дотепно, з непідробним гумором, а часто з сумом за втраченим переповідає автор пам’ятні події, веселі бувалиці, неординарні міські історії, відтворює звичаї та обряди народностей, що проживали тут, змальовує стиль їхнього життя, їхні традиції та побут. Книга становить значний інтерес для істориків, етнологів, краєзнавців, усіх, хто прагне більше довідатись про недавнє минуле Буковинського краю.

«…тут ідеться не про точні дати, не про кількість населення і площу обжитої території. Значно важливіше для мене показати співжиття, здруженість, в якій нам жилося, аж поки хвиля європейського варварства не накрила й цей маленький простір, що звався Буковиною. Тут розповідається про те, як проживали пліч-о-пліч шість національностей, як вони справлялися зі своїми щоденними турботами, намагаючись бути Заходом на Сході, себто стояти під знаком культури, що була європейською» (із передмови Ґеорґа Дроздовського «Спочатку»). 

Інга Кейван, PR-менеджер «Видавництва 21»

+38(096)532 92 36

+38(099)475 85 61

ikeyvan7612@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001499791735