"Хто ж краще може розповісти про Закарпаття, як не людина, що там виросла і проживає? Ось чому історіям із роману Андрія Любки, який мешкає в Ужгороді, хочеться вірити. Водночас, тонкий гумор та іронія автора щонайкраще натякають на нереальність героїв, ситуацій і місць. Уже в анотації письменник застерігає читача, що всі події розгортаються у вигаданому містечку Ведмедів впродовж спекотного літа 2015 року. Тому жодних паралелей з реальністю шукати не варто. З іншого боку, Андрій Любка сам розвінчує подібне твердження, коли то тут, то там з’являється чимало алюзій: в героїні Уляни Дмитрівни Крук вдома стоїть золотий унітаз, а мер міста Ведмедева Золтан Барток хоче присвятити себе бджолярству. Окрім того, в тексті періодично згадується Небесна Сотня, війна з Росією, Путін...
Пригодницький роман «Карбід» розповідає про групу людей, які вирішують побудувати Фонтан Єдності з Європою. Ця геніальна ідея належить 44-річному шкільному вчителеві Михайлові Олексійовичу Чваку, який через проблеми з газообміном у власному тілі отримав прізвисько Карбід."

 

«Видавництво 21» оголошує передпродаж на книгу Андрія Любки«Карбід» у м'якій обкладинці – пригодницький роман, дія якого відбувається у 2015 році, а мотор сюжету – розповідь про 100 способів контрабанди у вигаданому місті. За акційною ціною з 15 по 28 лютого  ви можете придбати роман в нашій інтернет-книгарні за 150 гривень та отримати в подарунок «Найгірше позаду»зібрання вибраних віршів Богдана Задури з останніх п'яти збірок поета.

У цій книзі зібрані поезії різних часів, різних станів та внутрішніх трансформацій. Життя, спогади, чорний гумор, спортивні події й телевізійні шоу, інфаркт, лікарі й ліки – у цих віршах є все, але найбільше в них щирості, простоти і вдумливої іронії. Для найширшого кола читачів.

 

 

«Карбід» – одна з найвідоміших книг Андрія Любки, була в фіналі «Книга року BBC». Під час читання виникає думка, що автор особисто знайомий з контрабандистами – настільки детально та професійно він розповідає про хронологію незаконних дій; чи навіть є одним з них.

Письменник використовує сатиру для розповіді про вічні проблеми українського суспільства: влада, яка бажає лише збагатитися; поліція, яка допомогає владі збагатитися; бандити, які наживаються на владі та поліції; медійники, які прагнуть лише заробити. Андрій Любка не залишає поза увагою також ліричні та філософські теми: Протистояння людини соціуму, будування власних кордонів, втеча від реальності, кохання та смерть, жертвоприношення та егоїзм. 

Ця книга про кримінал та алкоголь. Про Закарпаття та контрабанду. Про українців та Європу. Про історію та смерть. Ця книга про все та нічого водночас. Ця книга про "любов та сто способів контрабанди.

  

Уривок та частини назви з рецензії Лілії Шутяк.
Посилання на статтю: https://bit.ly/3Bmr0kK
  
 
Вадим Герман, PR-менеджер
herman21books@gmail.com