«Чернівці на крисах капелюха» – роман, що складається з кількох десятків коротких есеїв; у кожному тексті йдеться про Місто, а водночас – про людей цього Міста: відомих і незнаних. Тут і діалоги, й іронічні нариси, і навіть філософські трактати короткого змісту. Володимир Килинич наполегливо відшуковує у власній пам’яті та у сучасних реаліях цілісну картину «старих» і «нових» Чернівців, близьких і дорогих йому та його поколінню. Вже звичний авторський стиль з гумором та іронією не залишає читача байдужим.

З 8 до 22 травня на сайті «Видавництва 21» триватиме передпродаж книжки за акційною ціною 400 грн (замість 500): ЧЕРНІВЦІ НА КРИСАХ КАПЕЛЮХА (books-xxi.com.ua)

У коментарі автор розповів як виникла ідея створити роман у есеях: 

«Два роки тому мені здалося що слова вмерли. Вони втратили будь-якій сенс. Книжки писати чи взагалі писати – безглуздість. Поліз в свої архіви. Опублікував у фб якійсь довоєнний текст. Через кілька годин отримав листа від знайомого з фронту на ім’я Олег. З окопів. Він написав – пиши, це допомагає любити свою Батьківщину і своє місто.

Пройшов ще деякий час – подумав, а чому б ні. Це в жодному разі не літературний фронт. Це спроба побачити майбутній мир зараз, у війні. Книга про те, що потрібно не забувати тут, у Чернівцях, про війну.

Це книга для дорослих».

 

Довідка про автора:

ВОЛОДИМИР КИЛИНИЧ (1955, Кіровоградщина) публіцист, громадський діяч. Живе в Чернівцях з 1962 року. Закінчив середню школу №30 та фізичний факультет Чернівецького університету. Почав писати ще в школі, потім в університеті, зокрема й для КВК, в яком убрав активну участь. Чернівці – головний герой п’яти його книжок, написаних у своєрідній авторській манері, для якої характерні легка іронія та дотепність разом із глибоким ліризмом. 

Друкувався в США, Ізраїлі, Німеччині, Австрії, у багатьох чернівецьких, київських та львівських виданнях, на інтернет-ресурсах.