«Видавництво 21» на жовтень підготувало для своїх читачів цікаві події, можливість поспілкуватися з нашими авторками Іриною Червінською та Іриною Жураковською, презентаціями романів яких завершиться другий місяць осені. 

20 жовтня у Києві відбудеться презентація роману Ірини Червінської «Світи і лабіринти». А Ірина Жураковська з презентаціями роману «По той бік війни» відвідає три міста: Вінницю, Хмельницький, Чернівці. 

І детальніше.

З ЦИМ СВІТОМ ЩОСЬ НЕ ТАК: «СВІТИ І ЛАБІРИНТИ» У КИЄВІ

20 жовтня у Києві відбудеться презентація роману Ірини Червінської «Світи і лабіринти». Запрошує книгарня «Є» (Хрещатик, 46). Модеруватиме письменниця, літературознавець Тетяна Белімова. Початок о 18.30.

Перша презентація «Світів і лабіринтів» відбулася під час VII Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал», авторка представила свій роман також читачам Львова, Івано-Франківська, Калуша.

«Світи і лабіринти» ‒ це трилер з елементами детектива, психоделіки та антиутопії. Ірині Червінській вдалося створити якісний текст, який поповнить відповідну нішу української жанрової літератури. Головний герой роману ‒ молодий чоловік, який чи то втратив свою ідентичність, чи несподівано для себе опинився у полоні різних ідентичностей. Усе відбувається так блискавично швидко і карколомно, кадри блимають, не встигнувши зафіксуватися у свідомості, що головний герой навіть не має найменшого шансу отямитися, аби збагнути, де насправді він і яка із численних реальностей його.

«Думаю, «Світи і лабіринти» обов’язково сподобаються тим, хто любить несподівані ходи, моторошні ситуації та щільні переплетення вигаданого та реального. А загалом роман для широкого кола читачів», – говорить про свій твір авторка.

Під час презентації Ірина Червінська розповість про специфіку створеного нею смислового світу, про витоки її інтересу до «адреналінових» жанрів, чинники та критерії створення якісної жанрової літератури, про багатовимірність світу та одномірні суспільства і, звісно, як завжди відверто відповість на всі запитання.

Ірина Червінська, «Видавництво 21», книгарня «Є» запрошують усіх 20 жовтня взяти участь у розмові, яка обіцяє бути не менш цікавою та захопливою, ніж «Світи і лабіринти».

«Світи і лабіринти» на сайті видавництва: http://www.books-xxi.com.ua/products/sviti-i-labirinti

Інформація про Ірину Червінську: http://www.books-xxi.com.ua/brands/chervinskairina

Анонс виходу «Світів і лабіринтів»: http://www.books-xxi.com.ua/announce/do-knizhkovogo-arsenalu-2017-u-vidavnitstvi-21-pobachat-svit-sche-dvi-novi-knigi

 

СТО РОКІВ ПОВЕРНЕННЯ З ВІЙНИ: ПРЕЗЕНТАЦІЇ У ВІННИЦІ, ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ, ЧЕРНІВЦЯХ

Ірина Жураковська вже презентувала свій роман читачам Києва, Львова, Луцька, а також у Гамбурзі, познайомивши з ним українську спільноту Північної Німеччини (в організації презентації брала участь Українсько-німецька культурна спілка в Гамбурзі). 

Цього разу українські презентації пройдуть у книгарнях «Є» Вінниці та Хмельницького і в Літературному Целанівському Центрі у Чернівцях:

Вінниця: книгарня «Є» (вул. Соборна, 89); початок о 18.30;

Хмельницький: книгарня «Є» (вул. Проскурівська, 2); початок о 18.00;

Чернівці: Літературний Целанівський Центр (вул. О.Кобилянської, 51); початок о 19.00.

Роман Ірини Жураковської «По той бік війни» демонструє свіжий погляд на події Першої світової війни, відкриваючи нові сторінки і теми. І хоч ідеться про І Світову війну, авторка вибудовує паралелі із сучасністю, опираючись не лише на універсальне, але й на певні історичні закономірності.

Роман «По той бік війни» пропонує відірватися від сьогодення й поглянути на звичні теми під незвичним кутом. Перша світова. Перші танки і літаки. Перші короткі спідниці. А для когось – перше кохання. Становлення Червоного хреста і становлення незалежної жінки. Пошук дороги додому і пошук дороги до себе. Любов до Батьківщини і любов до ближнього, любов між чоловіком і жінкою. Роман ставить складні й незручні запитання, що не втратили актуальностіза сто років.

Головні герої роману мусять втратити все і знайти своє місце в житті, перевіривши на міцність усі свої переконання, почуття й самих себе.

Роман дозволяє читачу побачити війну очима усіх сторін: і німців, і французів, і навіть нейтральних швейцарців. Однак персонажі роману – військові, медики, волонтери, біженці – такі близькі й зрозумілі українському читачу, що усі вони в рівній мірі «свої».

Книга на сайті видавництва: http://www.books-xxi.com.ua/products/po-toj-bik-vijni

Інформація про авторку: http://www.books-xxi.com.ua/brands/zhurakovskairina

 

За детальнішою інформацією, будь ласка, звертайтеся:

Інга Кейван, PR-менеджер «Видавництва 21»

+38(096)532 92 36

+38(099)475 85 61

ikeyvan7612@gmail.com