«Товариство сприяння музичному мистецтву на Буковині 1862–1902» – це книжка, з якою ви помандруєте стежками становлення музики на Буковині. Вона розповість, як все розпочиналося, яким був шлях до розквіту музичної культури та заснування Чернівецької філармонії – осередку музичного життя в краї. Ви побуваєте в Чернівцях, які до «австрійського періоду» були маленьким селом з кількістю населення не більше 900 осіб, ви дізнаєтеся, як та звідки на Буковині з'явилося перше фортепіано, як навчали музиці та яким чином у такому багатонаціональному краї вдавалося досягти єдності й згоди.

Звісно, кожний крок на шляху до «великого» вимагав чималих зусиль, проте результат однозначно того вартий! Подорожуючи сторінками цієї книжки, Ви побачите, наскільки важливу роль для культури краю відігравала підтримка австрійського уряду, відчуєте всі злети й падіння у сфері музичного розвитку, порините в атмосферу тодішніх святкувань, побуваєте на першому концерті короля гри на фортепіано – Ференца Ліста, відвідаєте недільні «квартирники» в будинку Карла Умлауффа й познайомитеся з багатьма іншими талановитими музикантами. 

 

«Видавництво 21» оголошує передпродаж книги Антона Норста «Товариство сприяння музичному мистецтву на Буковині 1862–1902» за спеціальною ціною – 170 гривень. Акція буде тривати з 23 лютого по 4 березня. Посилання на книгу.

 

 

Книга німецькомовного літератора, журналіста, редактора та автора багатьох праць про Буковину Антона Норста (відомого також як Ізідор Нусбаум, 1859–1939) – це путівник у світ музики на Буковині 1862–1902 рр. У цікавій і жвавій манері автор розповідає про розвиток музичного життя в багатонаціональному краї.
У ваших руках – історія про непростий шлях, пройдений Музичним товариством, щоб заснувати Чернівецьку філармонію, про роль музики в повсякденному житті буковинців, про єдність, толерантність та незламність духу. Книга становить особливий інтерес для музикантів, істориків, краєзнавців та усіх, хто цікавиться музичним минулим Буковини й історією філармонії, в яку ми й дотепер залюбки ходимо на концерти.

 

Видано за підтримки: Чернівецької обласної державної адміністрації та Представництва Австрійської служби академічного обміну, м. Львів.

Видавництво щиро дякує панові Миколі Салагору за наданий ілюстративний матеріал з особистого архіву поштівок.

 

Вадим Герман, PR-менеджер
herman21books@gmail.com