10 лютого - 126 років від Дня народження ерцгерцога Вільгельма фон Габсбурґа, відомого в Україні за бойовим псевдонімом як Василь Вишиваний. Військовий, політичний діяч, дипломат, аристократ. Пасіонарна особистість. Людина чину. Він свідомо обрав шлях до української державності. Йшов ним і вів за собою інших. Лідер, про якого може мріяти будь-яка нація.

Знаково, що саме цими днями у видавництві «Meridian Czernowitz» виходить лібрето до опери «Вишиваний. Король України», автором якого є Сергій Жадан.

І вже сьогодні на сайті «Видавництва 21» розпочався передпродаж книжки, який триватиме до 14 лютого. Книжку очікуємо 6 лютого. Замовляти можна вже.

Продюсування проєкту: Олександра Саєнко

Дизайн: Zhuk&Kelm

Видано на замовлення Почесного консула Республіки Австрія в Харкові Всеволода Кожемяка.

 «Опера присвячена подіям одного з найбільш драматичних періодів нашої історії – часу Першої світової війни. Уся Європа була охоплена рухом глобальних політичних змін... Маси людей втрачали країни, домівки... самих себе... Мрії – дивний матеріал для історії. Але вони стають сенсом життя.

Таким сенсом життя для нашого героя, Вільгельма фон Габсбурґа, стала по-дитячому щемлива, дивна та болісна любов до України як казкового світу вічного щастя» (Алла Загайкевич, із передмови до видання).

За деталями звертайтеся:

Інга Кейван, PR-менеджер «Видавництва 21»

ikeyvan7612@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001499791735