Усі ми знаємо про історію бурхливого кохання Френсіса Скотта Фіцджеральда й Зельди Сейр, про атмосферу нестримних і бурхливих 20–30-х років в Америці й Парижі, про покоління джазу й богемне товариство Фіцджеральдів, Гемінґвея, Ґертруди Стайн, Вірджинії Вулф. Але знаємо про це переважно з розповідей і книжок чоловіків. Роман «Зельда» пропонує іншу перспективу: це історія життя Зельди, яка закохалася в Скотта й разом із ним творила ту епоху. Написана чудовим легким стилем, ця драматична й заснована на документальних фактах оповідь відкриває нам захопливий, але й суперечливий світ слави, успіху, амбіцій і водночас невпевненості в собі, любові та зрад, нестримного драйву і хвороби. Нарешті Зельда Фіцджеральд здобуває власний голос і виходить з тіні свого чоловіка на перший план історії. Вона на це заслужила.

Саме тому «Видавництво 21» видає книгу – бестселер The New York Times – про неймовірну Зельду Сейр Фіцджеральд – «Зельда». У період з 6 по 20 вересня на нашому сайті Ви зможете замовити новинку за акційною ціною в 546, замість 650 гривень. Крім того, ми пропонуємо Вам доставку за наш рахунок. Посилання на книжку – «Зельда».  

Окрім особистої історії головної героїні, ця книжка відміно показує найпрекрасніше і найогидніше з Епохи джазу – такого захоплюючого часу для письменників, особливо Втраченого покоління. Фіцджеральди спілкуються з Гемінґвеєм, Езрою Паундом, подружжям Мерфі, Пікассо, Жаном Кокто та іншими. У цьому романі читачі отримують змогу справді відчути життя цих експатів у Франції та їх гедонізм після Великої війни.

Крім того, Юлія Любка, перекладачка твору, робить припущення, що Зельда Сейр для українців залишається лише «божевільною» дружиною Френсіса Скота Фіцджеральда: "поп-культура перетворила Зельду в карикатуру, звела її до образу флепперки з гарячковим норовом, чи до дещо нестабільної, ревнивої жінки, яка тільки те й робила, що виснажувала творчий і життєвий ресурс свого чоловіка. Так, вона могла бувати гарячковою, ревнивою, чи нестабільною. Але як і жодного з нас не варто характеризувати за одним лише аспектом життя, Зельду також не можна визначати так просто."

Книжка «Зельда» авторства Теріз Енн Фаулер уже декілька років одна з найбільш популярних у всьому світі.

Вадим Герман, PR-менеджер
herman21books@gmail.com