20 і 21 жовтня у Києві відбудуться презентації трьох книжок, що вийшли у «Видавництві 21».

Презентація книжки Андрія Мероника «69 невдалих побачень»

Локація:  книгарня «Є» (Київ, вул. Миколи Лисенка, 3)

Дата: 20/10/2021       18:30

Учасники: Андрій Мероник, модератор Андрій Резніченко

Книжка «69 невдалих побачень» для тих, хто хоч раз знайомився в інтернеті або міркував про це і, звісно, для тих, для кого ця територія – terra incognita, адже завжди цікаво довідатися, що відбувається «по той бік Місяця». Ця книжка «повністю присвячена нам – людям, які поступово почали забувати, як це – знайомитися в парку на лавочці, – йдеться в анотації, – а натомість «пересіли» у свої мобільні телефони, де алгоритми вирішують, коли та з ким ми будемо спілкуватися сьогодні».

«69 невдалих побачень» можна сприймати як інструкцію і навігатор застосунками для знайомств. Читачі й читачки знайдуть на сторінках книжки Андрія Мероника відповіді на безліч запитань, як -от: Чому хлопці пишуть, але не запрошують на побачення? На якому побаченні «нормально» цілуватися? Як вийти із френдзони? Як спілкуватися з пікаперами? Як приймати подарунки так, щоби вам хотіли їх дарувати? Що ховається за форматом ведення діалогу? Що справді працює? Що спільного між «Вінґардіум Левіоса» та «свайпанням»?

А можна книжку Андрія Мероника сприймати як історії стосунків сучасних людей. «69 невдалих побачень» насправді не про невдалі побачення, а про те, як їх уникнути. А також про психологію та специфіку стосунків і взагалі комунікації сучасної людини у діджиталізованому світі. Та й найголовніше – про те, як у цьому новому світі не втратити тепло у міжлюдських контактах. Книжка «69 невдалих побачень» гарантує добрий настрій, робить зрозумілішим сучасний світ і себе в ньому, наближує до розуміння інших.

Андрій Мероник – український письменник, математик і дослідник, волонтер, учасник освітньої програми «Школа майбутнього».

Один із засновників всесвітнього козацького порталу. Підприємець, співвласник мережі стоматологічних клінік у Києві.

Закінчив Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича та Національний університет «Києво-Могилянська академія». Є автором кількох наукових статей на тему «Скорингові системи та методи прийняття рішень».

Автор книг «Золотий Ґрааль криптовалютного трейдингу» та «69 невдалих побачень».

Андрій Резніченко – ведучий ютуб- та телеграм-каналу у Книгарні «Є».

Презентація книжки Каріни Армлос «Дорослі дівчата»

Локація: книгарня «Є» (Київ, вул. Миколи Лисенка, 3)

Дата: 21/10/2021       18:30

Учасниці: Каріна Армлос, модераторка Ася Дан

«Дорослі дівчата» – це побутово-психологічний роман, основний сюжет якого крутиться навколо одного місця – родинного будинку, в якому зібралися три сестри після смерті їхньої мами з тим, щоби його продати. Їх об’єднує цей будинок і мама, тати в них різні, як і відмінні вони, вже дорослі дівчата. Сестри знаходять мамин щоденник, у процесі читання якого змінюється їхнє уявлення про маму, свої стосунки з нею, стосунки одна з одною, із собою, змінюється кожна із них. І нарешті вони усвідомлюють, що їхня мама була жінкою – з усіма властивими їй трансформаціями, викликами, випробуваннями, невимовленим. І так цей роман перетворюється на текст про роботу з пам’яттю. Праця кожної із сестер з пам’яттю передбачає і працю з пам’яттю, досвідом, травмами їхньої мами. Шлях до зцілення – вимовляння (щоденник і ті, події, розмови, які він провокує). Шлях до зцілення – це емпатія.

Багатьом жінкам проговорені авторкою теми, проблеми будуть близькими і корисними терапевтично. А чоловікам дозволять краще зрозуміти жінку. Але текст Каріни Армлос цікавий не лише проблемно-тематичним наповненням, а й стилістично: письменниця майстерно вписує людину у побут, сім’ю, стосунки, загалом соціум, досліджуючи при цьому мотивацію вчинків людини.

Каріна Армлос - українська письменниця-романістка, авторка книжок «Шпагат через Атлантику» та «Дорослі дівчата».

Ася Данпоетеса, журналістка, членкиня СПУ.

Презентація роману Іллі Макаренка «Магнум»

Локація: Кнайп-клубі «Купідон» (Київ, вул. Пушкінська, 1-3)

Дата: 21/10/2021       19:00

Учасники: Ілля Макаренкомодераторка Юстина Добуш

Події роману «Магнум» відбуваються у сучасному Лісабоні, але головний герой та оповідач, намагаючись розгадати таємницю літнього португальця Алберту, занурюється у події, пов’язані з Революцією Гвоздик та її учасниками і сучасниками, а історія, яка розпочиналася як оповідь про пошук себе та свого місця у світі, перетворюється на детектив.

Крім цього, «Магнум»це роман про сучасний Лісабон, про мешканців міста, його історію та культуру, прекрасні краєвиди. І його навіть можна назвати романом-екскурсією. Читачі «Магнуму» отримають можливість прогулятися Лісабоном, відчути його привабливість, манливість, магнетизм, познайомитися з його колоритними мешканцями, про яких автор розповідає з теплом.

«Магнум» – приклад тексту, в якому всього в міру: загадка, яка м’яко, але міцно тримає читача за руку і веде сторінками; кохання і пристрасть, які наповнюють рівно по вінця, але не переливаються, як вино, якого також вдосталь і в міру; багато світла і повітря, трохи дощу, трохи тепла і трохи прохолоди; Лісабон, який живе своїм життям, вдаючи екстраверта, насправді будучи латентним інтровертом зі своїм дивним внутрішнім світом; узбережжя Атлантичного океану, скелі; трохи драґс і дивакуватих друзів; українські заробітчани і волонтери; трохи історії – політичної, культурної; і в цьому всьому, понад усім цим – приватні історії.

Отже, «Магнум» – це про людей, споруди, ландшафти, історію, смаки, відчуття, почуття. Власне, про життя.

Ілля Макаренко – народився у Жданівці Донецької області. Закінчив режисерський факультет Інституту Екранних Мистецтв ім. І. Миколайчука. Від 2012 року працює на телебаченні сценаристом та режисером документальних фільмів. Роман "Магнум" є літературним дебютом автора.

Юстина Добуш – культурна журналістка, критикиня, веде колонки на Zbruc, також публікувалась на Apofenie, ЛітАкцент, Читомо, Локальна історія, LvivCom, Твоє Місто, Блог Yakaboo, авторка відео-подкастів ЛСД, менеджерка літературних і медіа проєктів у Львівському муніципальному мистецькому центрі.

 

Інга Кейван, PR-менеджер «Видавництва 21»

ikeyvan7612@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001499791735