На початку березня у дитячому арт-видавництві «Чорні вівці» побачить світ нова збірка історій для дітей швейцарського письменника Франца Голера «Велика книжка». Вона містить 91 розповідь про марципанову свинку, старанну морозильну камеру, велетня і полуничне варення, курку на радіовиставці та багатьох інших героїв, пригоди яких завжди мають несподіваний фінал. Із німецької книгу переклала Неля Ваховська. Художнє оформлення зробив Ніколаус Гайдельбах.

За словами перекладачки, «Велика книжка» написана для дітей будь-якого віку і дорослих, які люблять Хармса та Керрола. «Історії Франца Голера, на яких виросло не одне покоління швейцарців і швейцарок, додає Неля Ваховська, анархічні, бурлескні й часом смутні, як літнє надвечір’я. Їхній світ розмаїтий, веселий і трохи нечупарний, наче намальований Томом Сойєром. Моя улюблена історія про дружбу білочки й купи гною. Ні, про гучномовець і коротке замикання. Ні! Про лося і протигаз! Коротше, я не можу вибрати».

У продаж «Велика книжка» надійде вже за місяць 9 березня. Ознайомитися з уривком можна сайті: http://www.books-xxi.com.ua/products/velika-knizhka-istorii-dlya-ditej

Довідка.

Франц Голер народився 1943 року в місті Біль. Він належить до найвизначніших швейцарських письменників сучасності, також відомий як драматург і пісняр. Франц Голер багато працював на телебаченні й радіо, вів власні програми. Виступи перед публікою часто супроводжує грою на віолончелі. Автор приблизно 40 книжок для дорослих і понад 20 для дітей. Лауреат більше як 25 літературних відзнак.

Ніколаус Гайдельбах народився 1955 року в місті Кельн, лауреат численних мистецьких премій, серед яких – Німецька дитяча літературна премія в категорії «Ілюстрована книжка» та Особлива відзнака Німецької дитячої літературної премії за творчий доробок.

Голер Франц, Гайдельбах Ніколаус. Велика книжка. Історії для дітей / Франц Голер, Ніколаус Гайдельбах; переклала з німецької Неля Ваховська. – Чернівці : Книги – ХХІ; Чорні вівці, 2017. – 320 с.

За детальнішою інформацією звертатися:

           піар-менеджер

           Лілія Шутяк,

           shutiak@meridiancz.com,

           097 66 57 047

           facebook.com/ChorniVivtsi 

           vk.com/chorni_vivtsi

           instagram.com/chorni_vivtsi