5 вересня видавництво «Чорні вівці» анонсувало початок передпродажу дитячої книжки «Кіоск» однієї з найпопулярніших сучасних латиських письменниць, Анете Мелеце. 

Це історія великої Ольги, яка застрягла у своєму маленькому магазині. Вона знайома з усіма і знає, кому що потрібно. Але покупці розходяться, а Ольга залишається сама – гортає журнали й сумує за далекими мандрами. Невже вона ніколи не зможе вирушити куди забажає? Несподівано все перевертається догори дриґом – й  несподівана мандрівка починається. Що ж буде далі?..

Кураторка латиських проєктів у видавництві «Чорні вівці», Євгенія Завалій, прокоментувала: ««Кіоск» Анете Мелеце – це вже друга латиська книжка, що виходить у «Чорних вівцях». Першою стала «Мікова книжка» Лауріса Ґундарса, яка дуже щемко і проникливо розповідає про окупацію. Другу ми обрали більш радісну, адже вона дуже яскрава в сенсі ілюстрації. Це нібито доволі проста історія про жінку, яка мріє про подорожі, але мусить щодня працювати у кіоску. Для дітей вона написана просто й смішно, але дорослим, можливо, нагадає, що от – вже час здійснювати свої мрії. 

Я дуже рада, що завдяки видавництву «Чорні вівці» й підтримці літературної платформи Latvian Literature, в ці непрості часи є можливість знайомити українців з латиською літературою, дуже близькою нам, адже ми маємо дуже багато спільного гіркого історичного досвіду із країнами Балтії. Тому зустрічайте нашу новинку «Кіоск» і нехай ця книжка принесе вам радість і змусить посміхнутися».

Цікаво що у самого кіоску є реальний прототип – порожній прес-кіоск у центрі Риги. У 2013 році за історією Ольги був створений однойменний короткометражний мультфільм. 

Книжка перекладена двавцятьма мовами і вже встигла припасти до душі тисячам дітлахів у всьому світі! Українською мовою переклала Ліна Мельник. Ілюстрації Анете Мелеце.

Книжка видана за підтримки латвійської літературної платформи.

Від 5 до 22 вересня триватиме передпродаж книжки за акційною ціною 340 грн (замість 400): КІОСК 

Довідка про авторку: 

АНЕТЕ МЕЛЕЦЕ (1983 р.н.) – письменниця, ілюстраторка, аніматорка та режисерка, чиї роботи вирізняються дотепними деталями, чарівними героями та щирими історіями. Проживає у Швейцарії, публікувала свої ілюстрації в таких журналах, як Kuš!, Strapzin, Internationale тощо. Її анімаційні фільми отримували нагороди на багатьох міжнародних кінофестивалях, у тому числі Швейцарську кінопремію за найкращий анімаційний фільм у 2014 році за фільм The Kiosk (2013). У 2019 році  The Kiosk опублікував Liels un mazs. Як у фільмах, так і в книжкових ілюстраціях представлені впізнавані місця міського середовища Риги.  

Довідка про кураторку проєкту:

ЄВГЕНІЯ ЗАВАЛІЙ (1983 р.н., Чорноморськ) – волонтерка, активістка, популяризаторка сучасної української літератури. Мешкає в Одесі. Здобула ступінь магістра в галузі політології. Бере участь у громадських ініціативах, пов'язаних з екопроєктами.

За детальнішою інформацією звертатися  до PR-менеджерки

Марини Горбатюк,

maryna.horbatyuk@gmail.com