Наприкінці лютого «Видавництво 21» анонсувало передпродаж роману «Уночі під кам’яним мостом» австрійського письменника ХХ ст. Лео Перуца. Українською мовою книжка вийде друком в перекладі Галини Петросаняк. 

Історії цього незвичайного, вибудуваного з математичною точністю роману супроводжуватимуть своїх читачів довго, бо вони глибокі та ясні, мов богемський кришталь. Це порівняння невипадкове, адже у творі йдеться про Богемію, про явне й таємне життя Праги періоду Рудольфа ІІ, імператора Священної Римської імперії, короля Богемії. Історичне тло виписане зі знанням справи. Однак пристрасті й мотиви, що керують персонажами, не історичні, вони – позачасові. Спонуки, з яких діють герої і героїні роману, не втратили актуальности, отож читачі приречені на емпатію. Дизайнерка Анна Стьопіна прокоментувала: «У основу обкладинки «Уночі під кам'яним мостом» лягла метаморфоза. У книзі є однойменне оповідання про двох коханців, що, ніби, розмарин та червона ружа, туляться один до одного та зливаються у поцілунку. Мені захотілось пофантазувати на тему, як би такий образ виглядав».

Завдяки таланту психолога й блискучому почуттю гумору, Лео Перуц створив світ, у складних перипетіях якого не бракує корисливости, ницости, байдужости й абсурду, але з читачами залишаються радість буття, мистецтво, людяність, приязнь і диво кохання.

Від 26 лютого до 12 березня на сайті «Видавництва 21» триватиме передпродаж книжки «Уночі під кам’яним мостом» за акційною ціною 520 грн (замість 650): УНОЧІ ПІД КАМ‘ЯНИМ МОСТОМ (books-xxi.com.ua)

 

Довідка про автора

Лео Перуц – австрійський письменник єврейського походження, визнаний майстер експресіонізму та «магічної» літератури. Народився в Празі в заможній сім'ї. Здобув освіту в Празькому університеті. Дебютував у 1915 році з твором «Третє ядро». Здобув широку популярність завдяки романам «Маркіз де Болівар», «Майстер Страшного суду» і «Сніг святого Петра». Його твори поєднують фантастику, містику, історію та психологію.

Після приходу нацистів до влади Перуц був змушений емігрувати. Жив у Палестині, Італії та Швейцарії, згодом повернувся до Австрії. Помер у 1957 році.

Лео Перуц – один з найвидатніших австрійських письменників XX століття.  

 

Довідка про перекладачку

Галина Петросаняк (нар. 1969)  – письменниця, лавреатка літературної премії Губерта Бурди для молодих ліриків Східної Європи (2007) та премії ім. Івана Франка (2010).

Перекладачка з німецької мови, у її доробку – переклад автобіографії Александра Ґранаха «Ось іде людиная» (2012), художньої автобіографії Соми Морґенштерна «В інші часи. Юні літа у Східній Галичині» (фіналіст книжкової премії «Зустріч: Українсько-єврейська літературна премія» 2021 року) та роману Андре Камінського «Наступного року в Єрусалимі» (2021). З 2016 року мешкає у Швейцарії.

 

За детальнішою інформацією звертатися: 

PR-менеджерка Марина Горбатюк,

maryna.horbatyuk@gmail.com