Головній героїні 37 років. У неї є все, про що мріяла її мама: освіта, престижна офісна робота з відповідною зарплатою, власна квартира у великому місті, зрештою, бездоганна репутація. Чого ще бракує для щастя? Як виявляється, головного – самої себе. Вона завжди жила заради матері, яка самотужки виховала доньку, працюючи на заводі в три зміни. Дана почувається маленькою дівчинкою в тілі дорослої жінки. Її альтер-его, сувора й безкомпромісна Богдана Олександрівна – міс-ідеальність, відповідальна працівниця з крижаним серцем та холодним розумом – цього разу зазнає поразки й вимушена дослухатись до емоційних поривань головної героїні стати щасливою. Дана звільняється з великої корпорації і поволі вчиться жити для себе, бо «дійсність завжди значно простіша, ніж фантазія. «Ускладнення речей спричинює апріорі сприйняття цих речей». Філософія. Другий курс. Але ж як тобі до лиха самотньо!». 

Галина Лицур-Щадей розповідає: «Однозначного задуму написати роман не було. Однак було відчуття, що деякі мої спостереження, історії, що підзбиралися, потребують глибшого занурення, осмислення, рефлексій. Коротка форма, з якою я працювала на той час, це дозволяє не завжди. 

Одного разу я сиділа в кавʼярні торгового центру і вирішила просто щось написати - от хоч би й про те, що бачу довкола. Через дві години зрозуміла, що написала значно більше, ніж планувала і це… схоже на перший розділ чиєїсь книжки. Виявилося, що моєї. 

Про кого і про що ця книжка, зрозуміла уже в процесі писання. Я наче потрапила в особисту історію однієї жінки і вже не могла перестати проживати її досвіди, травми, жити її життя». 

Від 10 до 25 січня на сайті «Видавництва 21» триватиме передпродаж книжки за акційною ціною 320 грн (замість 400): ВДОМА ЧЕКАЄ МАРКО (books-xxi.com.ua)

Довідка про авторку: 

Галина Лицур-Щадей народилася і живе на Прикарпатті. Закінчила факультет журналістики ЛНУ імені Івана Франка. Понад 20 років веде підприємницьку діяльність. У 2019 році вийшла друком її перша книжка «Таке життя». Збірка оповідань відзначена літературною премією імені Ірини Вільде та премією імені Олеся Гончара.

 

 

 

За детальнішою інформацією звертатися: 

PR-менеджерка Марина Горбатюк,

maryna.horbatyuk@gmail.com