«Видавництво 21» уже традиційно візьме участь у ХХIV Форумі видавців у Львові та у Львівському міжнародному літературному фестивалі, що проходить у межах Форуму. На ХХIV Форум видавців чернівецьке видавництво не лише везе нові книги, а й підготувало заходи, які обіцяють бути особливо цікавими, адже і учасники, і теми, поза сумнівами, варті уваги.

Серед новинок, які «Видавництво 21» привезе до Львова, «Волокнисті сонця» Пауля Целана, «До Галичини» Мартіна Поллака, «Остання подорож Сутіна» Ральфа Дутлі, «Європейська абетка» Карла-Маркуса Ґаусса, «Нуар по-українськи» Симора Гласенка, «Блюз кентаврів» Яна Ваґнера.

Книги «Видавництва 21» а також Дитячого арт-видавництва «Чорні вівці» можна буде знайти на другому поверсі Палацу мистецтв (стенд № 202), на галереї (№ 007), у наметах №№ 36, 114 подвір’я Палацу Потоцьких та Палацу мистецтв та на проспекті Свободи (намет № 71).

Цьогорічні заходи від «Видавництва 21» потішать любителів мистецтва і психології, «адреналінових жанрів», центральноєвропейського роману, публіцистики та есеїстики, літературної та мистецької критики, мемуарної прози, феноменологічної поезії.

Серед учасників, яких «Видавництво 21» запросило на ХХIV Форум видавців, - Христина Назаркевич, Алла Татаренко, Віктор Дмитрук, Юрко Прохасько, Олександр Бойченко, Дмитро Антонюк, Петро Рихло, Юрій Андрухович, Марк Бєлорусець, Симор Гласенко, Каталін Доріан Флореску (Швейцарія), Карл-Маркус Ґаусс (Австрія), Ян Ваґнер (Німеччина), Марек Вільчинський (Польща).

Партнерами «Видавництва 21» виступили Австрійське бюро кооперації у Львові, Ґете-Інститут в Україні, Посольство Швейцарії в Україні.

 

Детальніше про події, які «Видавництво 21» проведе під час ХХIV Форум видавців у Львові.

13.09.2017

  1. ПРЕЗЕНТАЦІЯ УКРАЇНСЬКОГО ПЕРЕКЛАДУ КНИГИ «АФРИКАНСЬКІ КАЗКИ», НАПИСАНОЇ РОК КРЕПЕН МФАНІ ПІНО, ПРОІЛЮСТРОВАНОЇ КРІСТОФОМ РОДЛЕРОМ, ПЕРЕКЛАДЕНОЇ УКРАЇНСЬКОЮ ВОЛОДИМИРОМ КАМ’ЯНЦЕМ.

Детальніше: Презентація відбудеться у форматі сценічної постановки дитячого театру «Колесо» (Марії Грунічевої) у Першому українському театрі для дітей та юнацтва (вул. Академіка Гнатюка, 11).

Учасники: Рок Крепен Мфані Піно (Австрія), Крістоф Родлер (Австрія), Володимир Кам’янець (Україна), Дитяча театральна студія при Київському академічному театрі «Колесо».

Організатори: «Видавництво 21», Представництво OeAD (Австрійської служби академічного обміну) у Львові.

Час: 13.09, 15.00-15.45

Місце: Перший український театр для дітей та юнацтва (вул. Академіка Гнатюка, 11).

 

14.09.2017

  1. ПРЕЗЕНТАЦІЯ ДЕТЕКТИВНОГО РОМАНУ СИМОРА ГЛАСЕНКА «НУАР ПО-УКРАЇНСЬКИ».

Детальніше: Ітиметься про авторську мотивацію, вибір саме субжанрунуару, роботу над романом, про органічність нуару українській літературі, про його перспективи в українській літературі.

Організатор: «Видавництво 21».

Учасники: Симор Гласенко, Інга Кейван (модератор).

Час: (четвер), 16.30-17.15

Місце: Книгарня «Є», проспект Свободи, 7.

 

  1. ЩО І ЯК СЛІД ПАМ’ЯТАТИ. ПРЕЗЕНТАЦІЯ РОМАНУ КАТАЛІНА ДОРІАНА ФЛОРЕСКУ «ЯКОБ ВИРІШУЄ ЛЮБИТИ» У ПЕРЕКЛАДІ ЮРКА ПРОХАСЬКА

Детальніше: Що (хто) формує європейську історичну пам’ять? Як взаємодіють її рівні? Зараз епоха спогадів про події, свідків яких вже нема. Чому увага фокусується на одних подіях більше, ніж на інших? Простір зокрема і цих питань породжує роман Флореску.

Організатор: «Видавництво 21», Посольство Швейцарії в Україні.

Учасники: Каталін Доріан Флореску, Юрко Прохасько (модератор).

Час: (четвер) 17.00- 17.45

Місце: Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, вул. Курбаса, 3

 

  1. ПОЛОВИНА ПРАВДИ РАЛЬФА ДУТЛІ: ПРЕЗЕНТАЦІЯ ФІКТИВНО-БІОГРАФІЧНОГО РОМАНУ ШВЕЙЦАРСЬКОГО ПИСЬМЕННИКА РАЛЬФА ДУТЛІ «ОСТАННЯ ПОДОРОЖ СУТІНА» У ПРЕКЛАДІ ХРИСТИНИ НАЗАРКЕВИЧ.

Детальніше: На фоні показу картин Хаїма Сутіна йтиметься про прототип головного героя, зародження мистецтва нової доби, мистецтво як шлях до особистої свободи і як жертву світові, про жанрову специфіку роману.

Учасники: Христина Назаркевич, Інга Кейван (модератор).

Організатор: «Видавництво 21».

Час: (четвер) 18.00-18.45

Місце: «Камінна зала», готель «Жорж», пл. Міцкевича, 1.

 

15.09.2017

  1. ЛЕКЦІЯ ПРОФЕСОРА ГДАНСЬКОГО ТА ВАРШАВСЬКОГО УНІВЕРСИТЕТІВ МАРЕКА ВІЛЬЧИНСЬКОГО «ЄЖИ СТЕМПОВСЬКИЙ ТА УКРАЇНА» В ЛНУ ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА.

Учасники: Марек Вільчинський, Алла Татаренко, Віктор Дмитрук.

Організатор: «Видавництво 21».

Час: (п’ятниця) 15.00-16.30

Місце: Факультет міжнародних відносин ЛНУ ім. Івана Франка, конференц-зала, вул. Січових Стрільців, 19.

 

  1. БЛЮЗ КЕНТАВРІВ: ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЗБІРКИ ЯНА ВАҐНЕРА У ПЕРЕКЛАДАХ ЮРІЯ АНДРУХОВИЧА, МАРКА БЄЛОРУСЦЯ ТА ПЕТРА РИХЛА З ІЛЮСТРАЦІЯМИ ЯРОСЛАВА ФІЛЕВИЧА.

Детальніше: Ітиметься про проект, специфіку перекладного видання, що об’єднало переклади поезій Яна Ваґнера різних перекладачів. Поезія прозвучить як в авторському виконання, так і в українських варіантах.

Учасники: Ян Ваґнер, Юрій Андрухович, Марк Бєлорусець, Петро Рихло, Ярослав Філевич, Марія Шубчик (модератор).

Організатор: Ґете-Інститут в Україні,«Видавництво 21».

Час: (п’ятниця)17.00-18.15

Місце: «Перший театр», вул. Гнатюка, 11.

 

  1. ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКИ МАРЕКА ГЛАСКА «КРАСИВІ ДВАДЦЯТИЛІТНІ» У ПЕРЕКЛАДІ ОЛЕКСАНДРА БОЙЧЕНКА.

Детальніше: Автопортрет культового польського письменника 50-60-х років на тлі комуністичної Польщі є одним із найправдивіших літературних відображень найбрехливішої епохи в історії Східної Європи.

Учасники: Олександр Бойченко.

Організатор: «Видавництво 21».

Час: (п’ятниця) 20.00-21.15

Місце: CoMMuna, вул. Галицька, 1, 2-й пов.

 

16.09.2017

  1. ЄВРОПА INCOGNITA: ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ КАРЛА-МАРКУСА ҐАУССА «ЄВРОПЕЙСЬКА АБЕТКА», У ПЕРЕКЛАДІ УКРАЇНСЬКОЮ ЮРКА ПРОХАСЬКА.

Детальніше: Австрійський репортер, письменник, есеїст показує, як Європа відкриває для себе Європу незнану – через нацменшини, інші мови, відмінні релігійні переконання, заповнюючи прогалини європейської колективної пам’яті.

Учасники: Карл-Маркус Ґаусс, Юрко Прохасько.

Організатор: Австрійське бюро кооперації у Львові, ГО «Форум видавців»,«Видавництво 21».

Час: (субота) 16.00-16.45

Місце: Дзеркальна зала, Палац Потоцьких, вул. Коперника, 15.

 

  1. СВІДЧЕННЯ ІЗ МІСЦЯ БЕЗ МИНУЛОГО Й МАЙБУТНЬОГО: ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ТАБІРНИХ СПОГАДІВ БАРБАРИ СКАРҐИ «ПІСЛЯ ВИЗВОЛЕННЯ (1944-1956)» У ПЕРЕКЛАДІ З ПОЛЬСЬКОЇ ДМИТРА АНТОНЮКА.

Детальніше: Польська філософиня оповідає про 11-річний період свого життя – відбування покарання у радянських таборах за діяльність у лавах АК. Вона зображує це існування в усіх його деталях і відстежує зміни психіки людини в екстремальних умовах.

Учасники: Дмитро Антонюк, Олександр Бойченко (модератор).

Організатор: «Видавництво 21».

Час: (субота)17.00-17.45

Місце: Блакитна зала, Палац Потоцьких, вул. Коперника, 15.

 

  1. ПРЕЗЕНТАЦІЯ «ВИБРАНИХ ЕСЕ» ЄЖИ СТЕМПОВСЬКОГО В УКРАЇНСЬКОМУ ПЕРЕКЛАДІ ВІКТОРА ДМИТРУКА.

Детальніше: Про польського поета, перекладача, літкритика, есеїста, мистецтвознавця Єжи Стемповського та про українське видання його творів розкажуть перекладач В Дмитрук та автор передмови до українського видання М. Вільчинський.

Учасники: Марек Вільчинський, Віктор Дмитрук, Алла Татаренко (модератор).

Організатор: «Видавництво 21».

Час: (субота) 17.00-17.45

Місце: Музей етнографії та художнього промислу НАН України, проспект Свободи, 15.

 

Також стежте за інформацією на сторінці видавництва у facebook: https://www.facebook.com/booksxxi/

 

Інга Кейван, PR-менеджер «Видавництва 21»

+38(096)532 92 36

+38(099)475 85 61

ikeyvan7612@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001499791735