У жовтні відбудуться дві презентації роману Артема Чапая «Вивітрювання».

9 жовтня поспілкуватися з автором зможуть читачі Луцька. Презентація відбудеться у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки (вул. Шопена, 11). Про «Вивітрювання» та інші твори з Артемом Чапаєм спілкуватиметься модераторка Анна Єкименко-Поліщук. Організатори: «Видавництво 21» та Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера».  Початок о 15:00.

20 жовтня Артем Чапай відвідає Слов’янськ. Презентація відбудеться у книгарні «Є» (вул. Василівська, 27). «Вивітрювання» представлять Артем Чапай та модераторка Катерина Гончар. Організатори: «Видавництво 21», книгарня «Є».  Початок о 17:00.

 

«Вивітрювання» – це постапокаліпсис. У центрі оповіді молода подружня пара, що вирушає у тривалу відпустку високо в гори. Але світ, у який їм доведеться спуститися, повернутися, кардинально відрізнятиметься від того, із якого вони прийшли. Пара добирається до свого помешкання на Київській Русанівці, в обмеженому просторі якої надалі й відбуваються всі основні події, що більше нагадують соціальний експеримент. І хоча твір належить до жанру фантастики, у смисловій реальності, сконструйованій Артемом Чапаєм, читачі побачать ознаки тієї реальності, в якій українці, зокрема, та людство, загалом, перебувають впродовж кількох останніх років. «Вивітрювання» показує людство в умовах кризи, яка постає індикатором та каталізатором сутності людини, її найкращих і найгірших проявів, а також каталізатором нових можливостей. Для когось криза – катастрофа, для когось – необхідність попрацювати із собою та майбутнім, для когось – можливість використати ситуацію з метою матеріального збагачення, отримання тотальної влади. Ніхто і ніщо не буде таким, як раніше. Як вижити в кризових умовах? Ми всі помремо, але ким? Питання та риторика, до яких людство призвичаїлося впродовж останнього року. Все це, використовуючи різні види комічного, осмислює у новому романі Артем Чапай.

 

Інга Кейван, PR-менеджерка «Видавництва 21»

 

ikeyvan7612@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001499791735