У червні Євгенія Сенік вирушає зі своєю новою книжкою «Будинок із сірників, узятих із різних коробок» у промотур Україною, який триватиме з 18 по 26 червня. Упродовж цього часу письменниця відвідає Харків, Суми, Львів, Тернопіль, Київ.

Запрошуємо відвідати презентації у ваших містах:

 

 

Харків: 18 червня

Книгарня «Vivat», вул. Квітки-Основ’яненка, 2; 18:00. Модераторка: Антоніна Скіданова.

 

 

Суми: 20 червня

Книгарня «Є», вул. Соборна, 44; 18:30. Модератор: Владислав Івченко.

 

 

Львів: 22 червня

URBAN бібліотека, вул. Устияновича, 4; 17:00. Модераторка: Анастасія Нечипоренко.

 

 

Тернопіль: 25 червня

Книгарня «Є», вул.  Валова, 7–9; 18:30. Модератор: Юрій Матевощук.

 

Київ: 26 червня

Кнайп-клуб «Купідон», вул. Пушкінська, 1-3; 19:00. Модераторка: Дарія Гірна. 

«Будинок із сірників, узятих із різних коробок» – роман, головною темою якого є «бездомність». Його персонажі, життєві історії та портрети базуються на реальних подіях. Матеріалом для книжки Євгенії Сенік стало перебування у швейцарській спільноті для безпритульних. Візуальну частину проекту втілив художник-ілюстратор Сергій Костишин. Він проілюстрував роман малюнками у формі коміксу, створивши у такий спосіб додатковий інтерактивний рівень видання.

Сторінка книжки на сайті видавництва

Буктрейлер до роману

Інтерв’ю з Євгенією Сенік

Коментар від Сергія Костишина

Це вже друга книжка Євгенії Сенік, що виходить у «Видавництві 21»: 2016 року тут побачив світ її роман «Країна У, або Казки чужим дітям», присвячений темі еміграції, заробітчанства. Над новою книгою письменниця працювала впродовж 2012–2017 років. Саме 2012 року вона вперше поїхала до спільноти у Швейцарію, щоб збирати матеріал. Аби зануритися всередину теми, Євгенія Сенік, мусила і сама частково стати бездомною та побачити речі очима безпритульних у Швейцарії. Авторка вважає, що цей досвід є дуже цінним і для України, тим більше, що тема безпритульності виводить на інші важливі проблеми – екології та сортування сміття, переробки матеріалу та recycling, інклюзії.

Звучить у романі також тема Донбасу: головна героїня саме через війну втрачає домівку і стає бездомною.

Тим, кому цікаво більше довідатися про описаний у романі досвід, запрошуємо поспілкуватися з авторкою під час презентацій.

Довідка про письменницю:

Євгенія Сенік (1986 р.) – письменниця родом із Луганська. Авторка книжок «Przepraszam, навчи мене мовчати», «Письмовий стіл», «Країна У, або Казки чужим дітям». Учасниця багатьох мистецьких резиденцій і літературних заходів у Швейцарії та Франції. У своїх творах приділяє багато уваги соціальним темам та пошукам відповідей на екзистенційні питання.

 

Інга Кейван, PR-менеджер «Видавництва 21»

+38(096)532 92 36

+38(099)475 85 61

ikeyvan7612@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001499791735