У «Видавництві 21» виходить нова поетична книжка письменниці, перекладачки, художниці Таїсії Наконечної «Безріччя 2.0». Цьому виданню передували збірки «Безріччя» (2003) та «Солов’ї з Шаоліня» (2017). Дизайн видання розробила художниця Уляна Гілета. Уся книжка, разом зі шрифтом, виконана у бірюзово-зелених тонах.

Якщо охарактеризувати поезію Таїсії Наконечної двома словами, то це сила жіночності: емоційність, чуттєвість, її лірична героїня потребує і хоче бути потрібною, кожен вірш – це народження світу, щоразу оновленого, із нових досвідів. Поетеса ніби вбирає в себе усе, що її оточує, і трансформує, переплітаючи нитки образів, слів, кольорів, смислових відтінків, у вишукані гобелени, на яких вистрибують розмальовані жаби, хатка на курячій лапці біжить у Дрогобич, старенька церква молиться до неба, а чорнило перетікає у філософію.

Для Таїсії Наконечної книга «Безріччя 2.0» є важливим підсумком одного із творчих періодів. Про це свідчить і повернення до назви першої збірки. Сама поетеса цей вибір пояснює так: «Обираючи назву для цієї збірки, перебрала кілька різних варіантів, але жоден у моєму персональному сприйнятті, що називається, не зрезонував з її наповненням - так, ніби, бракувало якоїсь частини пазлу. А потім якось, вкотре перечитуючи вірші і роздумуючи над спільним ім'ям для них, подумала собі, а що, коли скористатися з назви першої моєї збірки? І пазл склався. Так з’явилась ідея взяти назву «Безріччя 2.0». «Я б назвала цю книгу алюзією, – відповідає Таїсія Наконечна на запитання, як вона бачить «Безріччя 2.0» – як ремейк чи як сиквел першої. – І назва, і частина віршів, зокрема і той, що дав назву книжці - така собі алюзія на попередню збірку. Принаймні, я то бачу саме так. –І назва, і частина віршів, зокрема і той, що дав назву книжці – така собі алюзія на попередню збірку. Принаймні, я то бачу саме так».

Увійшовши на територію поезії Таїсії Наконечної, читач, очевидно, переживе щось подібне до досвіду знайомства з Дивокраєм Льюїса Керролла. І справді, реальність Таїсії Наконечної поза речами і речовинами. Це світ ідей, які перебувають у стані постійних метаморфоз. Кожен читач, розгорнувши «Безріччя 2.0», опиниться сам-на-сам із майже фентезійним світом, вирушить у подорож, в якій йому ніхто не заважатиме побачити, відчути те, до чого він відкритий. І кожен повернеться з власними враженнями про те, що ж це за світ такий Безріччя.

До 29 квітня книжку «Безріччя 2.0» можна придбати на сайті «Видавництва 21» за передпродажною ціною: http://www.books-xxi.com.ua/products/bezrichchya

Довідка про Таїсію Наконечну: http://www.books-xxi.com.ua/brands/nakonechnataisiya

 

 

Інга Кейван, PR-менеджер «Видавництва 21»

+38(096)532 92 36

+38(099)475 85 61

ikeyvan7612@gmail.com

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001499791735