«Повість про любов і темряву» – це зворушлива й відверта автобіографія в формі роману. У центрі оповіді дитинство і юність автора в Єрусалимі середини минулого століття, звідки він прямує слідами своїх батьків до Одеси й Рівного, відтворюючи історію кількох поколінь з їхніми особистими драмами, втраченими ілюзіями і зруйнованими мріями. Ці глибоко індивідуальні траєкторії людських доль, любовно вихоплені спостережливим і чуйним оком з пітьми забуття, майстерно сплітаються в історію становлення єврейської держави, на тлі якої відбувається формування особистості письменника – хлопчика, що намагається віднайти матір, поглинуту темрявою.

За мотивами книги у 2015 році в США було знято повнометражний драматичний фільм «A Tale of Love and Dakrness», що став режисерським дебютом Наталі Портман.

Амос Оз у листі до читачів в Україні від 16 листопада 2017 року пише, що книга вже перекладена тридцятьма двома мовами, по всьому світу розійшлися мільйони примірників, «проте переклад саме українською надзвичайно важливий для мене: понад сто сторінок у книзі змальовують дні дитинства моєї мами в місті Рівному на Заході України; на цих сторінках я повертаюся до коренів маминої родини, до її батьків і дідів, які досягали життєвих успіхів, працювали і розвивалися у Рівному, в селах довкола нього.
«Повість про любов і темряву» – принаймні частково – моя розповідь про Україну, переклад цієї книги українською – це певним чином дещо запізніле повернення додому».

Від 21 серпня до 17 вересня на сайті «Видавництва 21» триватиме передпродаж роману за акційною ціною 765 грн (замість 900) ПОВІСТЬ ПРО ЛЮБОВ І ТЕМРЯВУ

За детальнішою інформацією звертатися  до PR-менеджерки

Марини Горбатюк,

maryna.horbatyuk@gmail.com